steamboat best dan murah di Cameron Highlands



Sudah dua kali berkunjung ke Cameron Highland, kami tidak melepaskan peluang untuk makan steamboat yang sedap dan murah di Glory 78 Steamboat Snack Corner di Tanah Rata, Cameron Highland. Kedai ini betul-betul terletak di tepi jalan utama antara Brinchang, Tanah Rata dan Ringlet. Ia terletak betul-betul bersebelahan Hotel De La Fern.



Masa pertama kali pergi dulu, kami tercari-cari juga kedai steamboat yang sedap dan murah di Cameron Highland ni. Maklumlah, banyak kedai steamboat tau di Cameron ni. Akhirnya, kami pilih kedai steamboat di Glory 78 Steamboat Snack Corner ni. Sebab ianya sangat berbaloi dari segi harga dan keselesaan tempat pada mulanya. Tapi bila dah rasa masakannya, memang sedap!Alhamdulillah, pilihan kami tepat. Memang best dapat makan steamboat panas-panas waktu malam di Cameron dengan cuaca di kawasan Tanah Rata tu mencecah 16 degree celcius. Memang best! Korang pun mesti cuba tau kalau ke Cameron Highland.


Apa Yang Best di Kedai Glory 78 Steamboat Snack Corner?

1. Harga Berpatutan


Harga steamboat di kedai ini ialah RM26 per kepala, dengan pembelian minuman 2 pax. Ok kan harga dia. Kanak-kanak boleh share sahaja bahagian 2 pax tadi sebab makanan dia banyak dan pelbagai. Kami pergi ke Cameron 2 dewasa, 2 kanak-kanak dan seorang bayi. Jadi, cukup ambil portion 2 pax tadi. Pada mulanya, kami pilih kedai ni sebab tak charge per head untuk kanak-kanak ikut kepala sepertimana kebanyakan kedai buat. Jadi, untuk mengelakkan pembaziran, kedai steamboat Glory 78 Steamboat Snack Corner ni terbaik, sebab tak memaksa pelanggannya membeli portion mengikut head count. Budak-budak bukan la makan banyak sangat pun.

2. Tempat Yang Selesa


Intan suka kedai steamboat Glory 78 Steamboat Snack Corner ni kerana tempatnya yang cantik dan selesa. Kami pilih tempat yang bersofa, untuk dapatkan sedikit privacy dan yang paling penting anak-anak selesa dan enjoy. Masa pertama kali pergi, umur baby Tolhah baru sahaja 5 bulan. Jadi, nyenyak je dia tidur atas sofa tu, sambil ummi dan abinya menikmati kesedapan steamboat di Cameron Highland. 



3. Pelbagai Makanan Menarik

Kalau tak minat makan steamboat, di kedai ini terdapat pelbagai pilihan menu lain termasuk masakan panas, nasi beriani, western food dan macam-macam lagi la. Tapi, dah nama pun kedai steamboat, sudah tentulah orang nak cari steamboat kan? Haha. Apapun, steamboat dia memang murah dan sedap yang terdapat di Cameron Highland.

4. Layanan Tiptop

Servuis tiptop dan kami sangat berpuas hati dengan pelayan kedai ni. Servis cepat, pantas dan sangat efisyen.





Kami sekeluarga enjoy makan di kedai Glory 78 Steamboat Snack Corner ni sambil menikmati kesejukan malam di Cameron. Sekian sahaja sharing daripada Intan. Semoga bermanfaat bagi sesiapa yang sedang mencari kedai steamboat sedap dan murah di Cameron Highland.



0 comments:

Post a Comment

Followers

Subscribe My Blog

Popular Posts