Jika anda ke Ipoh Perak, dan anda juga seorang book lover, wajib untuk anda membuat lawatan ke BookXcess Ipoh Perak. Ia menawarkan ribuan judul-judul buku seperti sains, novel, sains fiksyen, sastera, novel remaja, buku masakan, buku rekabentuk dan banyak lagi. Apa yang menarik dengan BookXcess Ipoh ini, ia merupakan bookstore yang berasal daripada bank lama yag pernah terkenal dan sangat sibuk pada tahun 1980 an. Jadi, buku-buku di BookXcess Ipoh Perak ini disusun di peti simpanan bank dan bilik kebal bank yang telah diubah suai menjadi rak buku. Anda akan merasai pengalaman yang berbeza di BookXcess Ipoh Perak ini, seakan-akan masuk ke peti simpanan bank. Reka bentuk dan seni bina bank lama masih dikekalkan pada kedai buku ini untuk untuk mencipta satu pengalaman unik buat para pengunjung.

review bookxcess ipoh perak
Buku disusun di peti simpanan bank

BookXcess di Ipoh Perak yang lebih dikenali sebagai BookXcess Kong Heng ini beroperasi dengan kawasan bersejarah iaitu di Kong Heng Square, yang mana pernah menjadi salah sebuah bank yang termasyur di Ipoh. Premis dua tingkat ini telah diberi nafas baru untuk menempatkan kedai buku dan ia pasti tempat pencariaan para pencinta buku dan peminat seni fotografi kerana keunikan kedai buku ini.

Buku yang dijual di sini adalah dengan harga mampu milik. Ibu bapa juga boleh mendapatkan pelbagai buku cerita kanak-kanak, buku aktiviti dan buku berbunyi. Ibu bapa kepada anak-anak kecil boleh mendapatkan 13 siri buku Augmented Reality (AR) yang dijual secara ekskusif di BoxXcess Ipoh ini.
Tingkat bawah tanah kedai buku ini menempatkan newseum kecil  "Yasmin at Kong Heng" bagi mengabdikan nama beliau sebagai inspirasi kepada generasi baru. Di sini, pengunjung boleh menyelami minda, perasaan, aspirasi Yasmid Ahmad melalui tontonan iklan-iklan Petronas dan filem terbaik yang dibuatnya, Anda juga berpeluang menjenguk ke dalam minda Yasmin Ahmad dengan meneliti kandungan Mac asli yang beliau gunakan untuk menaip semua ideanya.BookXcess Ipoh Perak ini beroperasi di alamat No 91, Jalan Sultan Yusuf (Belfield Streer), 30000 Ipoh Perak. Ia beroperasi setiap hari dari jam 8 pagi- 10 malam. Semoga bermanfaat!

0 comments:

Post a Comment

Subscribe My Blog

Followers

Popular Posts