Showing posts with label Cameron Highlands. Show all posts
Showing posts with label Cameron Highlands. Show all posts

kek nasi lemak cameron highlands
Kek Nasi Lemak Cameron Highlands

Bila berkunjung ke Cameron Highlands, jangan lepaskan peluang merasai kek nasi lemak yang terdapat di Boh Tea Centre Sg Palas, Cameron Highlands ini. Walaupun hendak ke tempat ini, jalan agak berliku, kemudian anda perlu berjalan kaki menaiki bukit bertangga lebih kurang 1.5 km, tetapi sangat berbaloi bila anda dapat menikmati cuaca sejuk, dan pemandangan yang sangat indah. Ladang teh di sini, bagi Intan, paling cantik pemandangannya.

Cantikkan view ladang teh di Boh Tea Centre Sg Palas ni,


Bila dah sampai puncak, anda terus masuk ke cafe dan pilih tempat paling luar sebab view kat situ memnag superb, subhanallah. Dengan kedudukan yang paling tinggi, ditambah dengan angin sepoi-sepoi bahasa, destinasi Boh Tea Centre Sg Palas ini antara destinasi untuk anda menenangkan fikiran dan lari sebentar daripada hiruk pikuk kota. Sambil itu, anda boleh menikmati kesedapan teh sambil menjamu selera roti mahupun dessert berupada pelbagai jenis kek termasuklah kek nasi lemak ini.



Experience makan kek nasi lemak. Siap ada sambal bilis atasnya. 

Minum petang sambil enjoy view landang teh

Overall, kek nasi lemak ini oklah rasanya. Tapi, sudah tentu nasi lemak lagi sedaplah. Jadi, anda yang ke Cameron, jangan lepaskan peluang merasai kek yang rare ini iaitu kek nasi lemak di Boh Tea Centre Sg Palas. Selamat mencuba dan selamat bercuti!


kek green tea cameron highlands



Pergi ke Cameron Highlands kali ini, sudah tentu kami nak menikmati sesuatu yang berbeza. Seperti biasa, kami akan singgah di Boh HeritageTea Centre and Factory yang terletak di daerah Ringlet. Di sini, kami tak lepaskan peluang untuk menikmati kesejukan Cameron Highlands sambil minum teh dan menikmati antara produk terbaru Cameron Highlands iaitu kek green tea.


Boh Tea Centre and Factoty

Pemandangan naik ke Boh Heritage Tea Centre and Factory ni, memang cantik sangat, subhanallah, Korang akan tengok pemandangan kiri kanan penuh dengan ladang teh yang berbalam-balam. Aroma daun teh memang wangi sangat dan membantu




Apalagi, intan enjoy minum pagi teh tarik dengan kek green tea.Fuhh!

Geng-geng minat kek green tea Cameron Highlands.

Makan la puas-puas kek green tea di Cameron Highlands ni, sebab nak jumpa kek green tea kat bawah sana, memang susah, kecuali anda pandai buat sendiri. Hehe. Air green tea banyakla kan, Kalau rajin, korang boleh la google resepi cara buat kek green tea dan cubanya sendiri, Kalau memang tak minat nak buat kek, silalah ke Cameron Highlands lagi untuk makan kek Green Tea. Selamat mencari dan mencuba!








kangaroo di cameron highlands



Selain daripada tarikan Cameron Highlands disebabkan oleh cuaca yang sejuk dan ladang-ladang strawberry yang memberikan aroma yang harum, kini, anda boleh jumpa dengan kangaroo di Cameron Highlands. Kangaroo yang diimport daripada Australia ini ditempatkan di Taman Rama-Rama, Cameron Highlands di kawasan Brinchang. Walaupun namanya Taman Rama-Rama, kangaroo, rabbit dan pelbagai spesis haiwan lain turut ada di Taman Rama-Rama Cameron Highlands ini.

kangaroo di cameron highlands
Kangaroo di dalam Taman Rama-Rama ini yang terletak di daerah Brinchang



Kangaroo di Cameron Highlands ini bukanlah sebanyak kangaroo yang anda boleh jumpa kat Australia tu. Hanya ada seekor kangaroo yang ditempatkan di sebuah kandang yang cantik, dan anda boleh melihat aksi kangaroo melompat-lompat dan makan carrot yang disediakan. Walaupun anda tidak berpeluang untuk bermanja dengan kangaroo, namun anda boleh berswa photo dengan kangaroo di Cameron Highlands ini secara dekat. Kangaroo yang terdapat di Taman Rama-Rama Cameron Highlands itu agak jinak dan pandai membuat aksi comel di hadapan para pengunjung.

Ini dia kangaroo nya!


Mahal ke nak masuk Taman Rama-Rama ni untuk tengok kangaroo? Sekali masuk, RM7 untuk dewasa dan RM4 untuk kanak-kanak. Berbaloi sangat harga tiket dengan pelbagai jenis haiwan disajikan untuk tatapan anda, termasuklah rama-rama, kangaroo, serangga, pelbagai jenis reptilia seperti ular dan katak.

Korang, jika ke Cameron Highlands, singgah-singgahlah Taman Rama-Rama Cameron Highlands ini, untuk melihat sendiri kelincahan kangaroo yang diimport khas daripada Australia ini. Selamat bercuti!

Subscribe My Blog

Followers

Popular Posts